Bemoedig christenen in Qarshi

In de Oezbeekse stad Qarshi is een gemeente die voor het grootste deel uit doven bestaat. Deze gemeente wordt voortdurend lastig gevallen door de politie. Regelmatig vinden er invallen plaats en moeten broeders en zusters op het politiebureau verschijnen. De laatste keer gebeurde dit op 23 mei. U kunt deze broeders en zusters bemoedigen! 

Gemeente van Qarshi bij elkaar in een samenkomst (op de voorgrond Munira Gasijeva) 

Op 23 mei jl. kwam de politie bij de privewoning van broeder Rachmonov binnen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Na enkele uren werd hij vrijgelaten. De volgende dag moest hij opnieuw op het politiebureau verschijnen. Toen hij daar aankwam trof hij zes andere gelovigen aan. Waaronder ook Munira Gasijeva (weduwe van broeder Ibrahim en moeder van tien kinderen).  Alle gelovigen moesten zich begeven naar een rechtszaal waar direct een zaak tegen hen diende. Allen zijn bestraft met geldboetes. Een van hen Nabishon Bolikulov kreeg een celstraf van vijf dagen opgelegd. Vanwege illegale religieuze samenkomsten bijwonen en of organiseren. Direct na de zitting werd broeder Nabishon in de boeien geslagen en naar een politiecel gebracht. We vragen om gebed. Daarnaast kunt u deze broeders en zusters bemoedigen door hen een kaart te sturen. 

U kunt dit doen door het onderstaande formulier in te vullen. Als u dat gedaan heeft krijgt u van ons twee adressen thuisgestuurd. Deze adressen zijn van de broeders en zusters die opgepakt zijn. Deelnemers van het schrijfabonnement krijgen dit automatisch. 

Dove broeder gaat voor in gebarentaal in de baptistengemeente van Qarshi.

 

Schrijf u in voor
ons gratis magazine

Direct doneren?

Als organisatie zijn wij afhankelijk van giften en donaties, deze
donaties zijn belastingaftrekbaar.

doneer direct

 

Direct contact

Hier zitten wij

Postadres
Postbus 15
2800 AA Gouda
Bezoekadres
Kampenringweg 21
2803 PE Gouda
 
0182 538 544
info@friedensstimme.nl

Copyright: Friedensstimme 2019 alle rechten voorbehouden

Ontwerp en realisatie:PXL