bemoediging

Bemoedigen

Bemoedig Evangelisten door hen een kaart te sturen

U kunt onze Evangelisten bemoedigen door hen een kaart te sturen. Dat betekent veel voor hen. Op een kaart of brief kunt u een Russische groet schrijven. Hieronder treft u een link aan met een Russische groetenlijst.

Een Russische groet

Het is best eenvoudig om een Russische groet op te schrijven op uw bemoedigingskaart. De Russische groetenlijst bevat een aantal standaardzinnen die u kunt gebruiken. Wilt u liever zelf wat schrijven? Dat kan door gebruik te maken van een vertaalmachine. Als u dat wilt doen, dan is het belangrijk dat u eenvoudige Nederlandse zinnen beschrijft. Vertaalcomputers kunnen kerkelijk taalgebruik niet altijd goed vertalen. Het is belangrijk dat u de groeten duidelijk leesbaar overschrijft. Eventueel kunt u ervoor kiezen om de groeten uit te printen en op uw kaart te plakken.

 

Een kaart met een Russische zin er op maakt mensen blij. Het is voor de ontvanger een blijk van betrokkenheid: Er is iemand die aan me denkt en voor me bidt.

Schrijfactie Evenkië

In ons Friedensstimme Contact  van december leest u over het evangelisatiewerk in het district Evenkië, in het hart van Siberië. 6 evangelistengezinnen wonen en werken daar in een duister, eenzaam en verloren gebied.
Duister omdat zij omringd worden door machten van afgoderij en alcoholisme.
Eenzaam omdat het een enorm groot gebied is (18 keer zo groot als Nederland), maar er zeer weinig mensen wonen.
Verloren omdat er maar weinigen zijn die willen luisteren naar de boodschap van redding en genade in Christus Jezus. De evangelisten zaaien en bewateren, maar zichtbare vrucht op hun dienst is er nauwelijks. En dan kunnen we ook nog het klimaat noemen dat onvriendelijk is. IJskoude winters die lang duren, de zon schijnt dan nauwelijks.

 

Wat is het voor deze evangelisten heerlijk om een bemoediging uit Nederland te krijgen!

 

Om het u makkelijk te maken hebben we een handleiding met adressen en Russische groeten voor u gemaakt. Als u al ingeschreven bent voor het schrijfabonnement, dan ontvangt u dit vanzelf.

Schrijfabonnement

Wilt u regelmatig evangelisten en andere christenen bemoedigen? Dan kunt u zich met het formulier hieronder opgeven voor het schrijfabonnement. Dan krijgt u bij elke schrijfactie automatisch een bemoedigingsset toegestuurd. Daarin zit een envelop met daarop een adresetiket, een ansichtkaart met Russische Bijbelteksten en een Russische groetenlijst.

Schrijfabonnement

Geef u hier op als u vaker evangelisten wilt bemoedigen.