Corona en Friedensstimme

Op veel plaatsen in de wereld is het dagelijkse leven ingrijpend veranderd. Tal van landen hebben maatregelen genomen om de besmetting van het gevaarlijke virus COVID-19 tegen te gaan. Wat betekent dit voor het werk van Friedensstimme?

Thuisonderwijs in verband met Corona quarantaine

 

In eigenlijk alle landen waar Friedensstimme werkt zijn besmettingen van het Coronavirus geregistreerd. Deze landen hebben min of meer de bevolking in quarantaine geplaatst. Er is één uitzondering. Dat is Turkmenistan. Daar is niemand besmet. Ook is het niet toegestaan om over Corona te spreken of te schrijven. Hoewel Turkmenistan een erg gesloten land is, is het niet waarschijnlijk dat in dit buurland van Iran niemand besmet is geraakt. Er zijn alleen geen gegevens bekend over de werkelijke situatie in dit land. 

In veel plaatsen worstelt men ermee hoe men om gaat met de zondagse en doordeweekse samenkomsten. Op de meeste plaatsen gaan deze nog gewoon door. In nagenoeg alle landen zijn de scholen gesloten. Net zoals in Nederland grijpt dit soms best diep in: 

Alex en Anna:
wij hebben vijf kinderen in de leeftijd van 3 tot 11 jaar. Drie van hen gaan naar school. Wij wonen in een huis dat nog niet helemaal afgebouwd is. Vanwege de quarantaine heeft Alex geen werk. Dat betekent voor ons ook geen inkomsten. We kunnen met ons geld een, misschien twee weken vooruit. Dan is het op. Dat is niet alleen bij ons zo. In veel gezinnen is de situatie vergelijkbaar. Wie niet werkt, heeft geen geld. Hoe moet je dan aan levensmiddelen komen? Onze ogen zijn op de Heere geslagen. 
We doen ons best om de kinderen zelf onderwijs te geven. Ze moeten zich ook wat extra inzetten in huis. Deze tijd is bijzonder geschikt om Bijbelteksten en psalmen uit het hoofd te leren. Dat doen we in de morgen en de avond. We proberen vooral ervoor te zorgen dat de kinderen zich niet vervelen. 
De samenkomsten van onze gemeente zijn, uitgezonderd op zondag, allemaal geannuleerd. 

Voor sommige evangelisten is de quarantaine ook lastig. Juist in deze tijd worden doorgaans veel evangelisatiereizen ondernomen. De meesten daarvan gaan nu niet door. Omdat men mensen niet uit kan nodigen naar bijvoorbeeld dorpshuizen te komen. In sommige plaatsen kan het evangelisatiewerk doorgang vinden. In de meest eenzame plaatsen reageren onze evanelisten laconiek. 
'eigenlijk leven wij elke dag in quarantaine. Het enige verschil voor ons is dat onze kinderen nu niet naar school kunnen.'

We blijven u graag informeren over de situatie in ons werkgebied. Deze pagina wordt regelmatig geupdated. 

In de landen van Centraal-Azië: Kazachstan, Oezbekistan, Kirgizië en Tadzjikistan, gelden momenteel strenge quarantaine maatregelen. De leidinggevende broeders hebben alle gemeenten een brief gestuurd. Deze kunt u hier lezen. 

Direct doneren?

Als organisatie zijn wij afhankelijk van giften en donaties, deze
donaties zijn belastingaftrekbaar.

doneer direct

 

Direct contact

Hier zitten wij

Postadres
Postbus 15
2800 AA Gouda
Bezoekadres
Kampenringweg 21
2803 PE Gouda
 
0182 538 544
info@friedensstimme.nl

Copyright: Friedensstimme 2020 alle rechten voorbehouden

Ontwerp en realisatie:PXL