Paasgroetactie

Doe mee met de paasgroetactie 2020

U kunt bestellen tot 20 maart!

De evangelistatie in onze regio wordt in de zomer met boten en in de winter met auto's of sneeuwscooters verricht. Onze gemeente neemt actief deel aan dit werk. De "winterstraten" (bevroren rivieren) functioneren bij ons van eind december tot half maart. In deze korte periode moeten we de ongelovigen opzoeken en hen het Evangelie verkondigen. Ook onze kinderen helpen mee. Ze bespelen hun instrumenten en zingen liederen. Ze gaan door de nederzettingen en nodigen de mensen uit voor de samenkomst. Wij danken jullie voor de gebeden en voor de lectuur die wij ontvangen! God geve dat we elkaar eens in de hemel, aan de voeten van de Heere Jezus, mogen ontmoeten. Daar zullen wij het loon voor onze gezamenlijke arbeid ontvangen. 

Alexander Strelkov, Chanty-Mansysk, Chanto-Mansië

Nieuwe wetgeving

Per 1 januari 2020 is er een nieuwe internationale Postwet van kracht. Deze wet maakt het versturen van lectuur naar Rusland wat complexer. De nieuwe wet bepaalt dat er onderscheid gemaakt moet worden over de inhoud van de postzending. Er zijn twee mogelijkheden: u verzendt goederen óf brieven. Voor het verzenden van goederen is een douaneverklaring nodig, en de kosten van verzending zijn hoog. Het verzenden van brieven is aanzienlijk goedkoper.

 

Hoe zit het nu?

Als u voorheen iets wilde verzenden, dan was de eerste vraag: ‘Hoeveel weegt het?’ Sinds 1 januari 2020 is de eerste vraag: ‘Wat zit erin?’ Is de inhoud van een Friedensstimme pakket nu een brief of zijn het goederen? Het zijn immers boeken? De afgelopen tijd zijn wij daarover veel en uitgebreid in contact geweest met PostNL. Uiteindelijk is de definitie van PostNL: ‘Alles wat van papier of een papiersoort gemaakt is, mag als brief verzonden worden.’

 

Zelfs voor medewerkers van postagentschappen en postkantoren zijn de nieuwe regels niet altijd duidelijk. Het kan voorkomen dat een baliemedewerker een Friedensstimme pakket zal aanmerken als ‘goederen.’ Dan zal hij/zij voor de verzending het hoge tarief in rekening brengen. Daarom raden wij u aan om de enveloppe zelf te frankeren en in een brievenbus te deponeren.

 

Goed nieuws

Het goede nieuws is dat het verzenden van lectuur naar Rusland veel goedkoper wordt. Een pakket tot 2 kg. Kostte voorheen € 15,40. Nu betaalt u voor de verzending slechts € 9,-. Wat zijn we daar blij mee. We hopen dat dit een stimulans zal zijn om dit jaar weer veel te gaan versturen.

 

Inhoud

Tijdens deze lectuuractie verzenden we het boekje Kinderen in de Bijbel van Laura Zwoferink. Deze prachtig geïllustreerde boekjes worden met grote dankbaarheid ontvangen en gebruikt bij het evangelisatiewerk. Een enveloppe bevat twee boekjes en de verzending bedraagt € 9,-. Daarnaast kunt u ook setjes van drie Paaskaarten bestellen. De verzending daarvan bedraagt € 1,50.

 

Verzending

Met betrekking tot de verzending zijn er drie mogelijkheden.

1.       U verzendt via het postkantoor. Dat raden wij af om redenen die wij in het voorgaande al noemden. Wel kunt u daar, en op andere plekken, postzegels internationaal kopen. Op het postkantoor is ook vaak een postbus waar u zelf uw envelop in kunt deponeren.

2.       U verzendt uw bestelling zelf. Bij de bestelling ontvangt u een handleiding die aanwijzingen geeft over de verzendwijze. Lees deze goed door! Daarna kunt u uw bestelling aanmelden via de website van PostNL en een zogenaamde postzegelcode kopen en op de enveloppe schrijven. Een andere optie is om 6 postzegels internationaal te gebruiken.

3.       U laat Friedensstimme uw bestelling verzenden (geldt alleen voor de brief met boekjes, niet voor de setjes Paaskaarten). Daarvoor gebruikt u de bestelbon/machtigingskaart op de achterzijde van dit Friedensstimme Contact. Wilt u bij uw bestelling een persoonlijke kaart of brief met uw adresgegevens mee laten zenden? Dat kan. Stuur deze dan tegelijk met uw machtigingskaart naar ons op. Kerkelijke gemeenten, scholen en verenigingen kunnen eveneens op deze wijze laten verzenden. 

Een handleiding voor het verzenden van de pakjes, samen met een Russische groetenlijst kunt u hier vinden.

 

Schrijf u in voor
ons gratis magazine

Direct doneren?

Als organisatie zijn wij afhankelijk van giften en donaties, deze
donaties zijn belastingaftrekbaar.

doneer direct

 

Direct contact

Hier zitten wij

Postadres
Postbus 15
2800 AA Gouda
Bezoekadres
Kampenringweg 21
2803 PE Gouda
 
0182 538 544
info@friedensstimme.nl

Copyright: Friedensstimme 2020 alle rechten voorbehouden

Ontwerp en realisatie:PXL