Naar de kerk in Duitsland

Bezoek een kerkdienst

Gaat u op reis naar Duitsland of wilt u tijdens uw vakantie naar de kerk? Er zijn in Duitsland enkele tientallen bijbelgetrouwe baptistengemeenten waar Friedensstimme contacten mee heeft. U kunt deze diensten bezoeken. Zoekt u zelf op de kaart naar welke gemeente u graag wilt. Wij hebben geen gegevens van de tijden van kerkdiensten. Het beste kunt u zelf langs het kerkgebouw rijden om te kijken of er bij het gebouw informatie is aangegeven.

! De kaart is niet up-to-date. Dat kan betekenen dat bepaalde gemeenten er niet meer zijn, of nieuwe gemeenten niet op de kaart staan. We zijn bezig om deze kaart stap voor stap weer actueel te maken. Ziet u op de kaart een gemeente dicht bij uw vakantieadres? Google dan eerste even de gemeente, om zeker te weten dat er ‘s zondags nog diensten worden gehouden.

Welkom

Wilt u graag een van de gemeenten uit de lijst bezoeken? U bent overal hartelijk welkom zoals u bent. Gedraagt u zich bij uw bezoek als een gast.
Het is goed dat u weet dat de broeders en zusters, die u bezoekt, zich kenmerken door hun eenvoud en christelijke levensstijl. Zij zullen het waarderen als u zich bij een bezoek aanpast. Tijdens de samenkomsten is men gewend om:

  • Geknield of staande te bidden.
  • Mannen en vrouwen zitten doorgaans gescheiden. (Van gasten wordt dit niet altijd gevraagd.)
  • Mannen dragen lange mouwen, vrouwen een lange rok.
  • Getrouwde vrouwen hebben hun hoofd bedekt met een hoofddoek.

Wilt u na uw bezoek ons laten weten hoe u uw bezoek heeft ervaren? Geeft u aan ons de tijden door van de samenkomsten? Wij kunnen deze gegevens op onze website delen.

Baptistengemeenten in Duitsland

Plaatsen waar kerken te vinden zijn

Heeft u een gemeente bezocht?

Laat het ons hieronder weten.