Kerstgroetactie 2022

In overleg met onze contactpersonen in het Oosten hebben we helaas moeten besluiten om geen Bijbel- of lectuurpakketten naar het werkgebied te sturen. Er is nog steeds een grote kans dat deze pakketten niet aankomen. Daarnaast kost het verzenden van een pakket op dit moment bijna € 20. Dat vinden wij een onverantwoord hoog bedrag, zeker wanneer de kans groot is dat het pakket helemaal niet aankomt. Wij vragen uw begrip daarvoor. Wij gaan ons bezinnen op de mogelijkheden om rond Pasen weer een lectuuractie te organiseren.

Geen pakketten versturen?

In plaats van het versturen van pakketten, willen wij u graag de mogelijkheid bieden om uw broeders en zusters persoonlijk te bemoedigen. Op een manier die bij u past. Hoe het werkt?
In de periode van 1 november tot 1 december 2022 kunt u meedoen met onze Kerstgroetactie. Via het formulier hieronder laat u ons weten dat u mee wilt doen. U ontvangt dan per omgaande van ons digitaal 2 (of meer) adressen van personen in het werkgebied, met een handleiding en Russische groetenlijst. Deze adressen kunt u naar eigen inzicht gebruiken om mensen te bemoedigen. Door hen, bijvoorbeeld, een mooie kaart te sturen van uw eigen omgeving en daarbij nog een tekening te stoppen. Met een hartelijke groet erbij in het Russisch zal dat zeker tot grote bemoediging zijn voor onze broeders en zusters.
 
Wij adviseren u dringend om geen pakketjes of pakketten te gaan versturen om de redenen die we al genoemd hebben. Stuurt u een enveloppe tot 20 gram, dat kost u dan € 1,55 en deze kunt u gewoon versturen via een straatbrievenbus.

Verzendinstructie

 • Plak de envelop dicht en frankeer deze met 1 postzegel internationaal (€ 1,55). Dit is ‘Briefpost internationaal tot 20 gram’. Een andere optie is dat u gebruik maakt van een online postzegelcode van PostNL.
 • Schrijf op de achterzijde van de envelop, klein maar leesbaar, het retouradres: naam, adres en land (Nederland). Poststukken naar het buitenland moeten een retouradres bevatten.
 • Download hier de handleiding met een lijst met Russische groeten
 • Financiële bijdrage

  Diaconaal en kerkelijk werk kunnen wij nog steeds ondersteunen, waardoor het mogelijk is om in het werkgebied lectuur beschikbaar te stellen. U kunt daar ook financieel een bijdrage aan leveren door uw gift over te maken op NL26 INGB 0004 1323 34 t.n.v. Stichting Friedensstimme en onder vermelding van ‘Kerstgroetactie 2022’. Uw bijdrage maakt een levensgroot verschil.

  Meedoen aan de Kerstgroetactie

  Om mee te doen vult u hier uw naam en mailadres in.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Voer een nummer in van 2 tot 50.