Actueel

30 september 2021

Vjajeslav Koldjajev in hoger beroep veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf

Tijdens de beroepszaak van Vjajeslav (Slava) Koldjajev heeft de rechter het eerdere vonnis gehandhaaft. Nu moet hij nog anderhalf jaar in het strafkamp blijven.

Slava is veroordeeld voor het gebruiken van geweld tegen een politieagent in functie. Toen een aannemersbedrijf in opdracht van de plaatselijke overheid begon met de ontmanteling van het kerkgebouw van de baptistengemeente van Archangelsk is er geduwd en getrokken. Een van de politieagenten die ervoor moesten zorgen dat de ontmantelaars hun gang konden gaan heeft daarbij, naar eigen zeggen, verwondingen opgelopen. Slava is als de schuldige aangewezen.

Hoewel er overtuigend bewijs is (meerdere onafhankelijke getuigen en videomateriaal) dat Slava geen geweld gebruikt heeft en ook geen letsel bij de agent kan hebben veroorzaakt is hij toch veroordeeld met een ingrijpende straf. Slava heeft een jong gezin. Zijn vrouw en kinderen missen hem. Het leven in het strafkamp is ook zwaar.

Slava getuigt vrijmoedig over God en zijn Zaligmaker. Er zijn veel gevangenen die hun hart met hem delen en hij verkondigd hen het Evangelie. Slava zou graag een eigen Bijbel hebben maar dat is hem tot op heden niet toegestaan.

Friedensstimme vraagt om gebed voor

  • Slava in de gevangenis.
  • Zijn medegevangenen
  • Verantwoordelijke overheden
  • Het jonge gezin Koldjajev
  • De ongelovige ouders van Slava die niets begrijpen van de gang van zaken.

VORIGE BERICHT
VOLGENDE BERICHT
Mockup RD-bijlage

Aanmelden voor Friedensstimme Contact

Wilt u naar aanleiding van de bijlage bij het ...

Huis Evangelist Tarasov afgebrand

Tijdens zijn afwezigheid is het huis van broeder Tarasov ...