Politie doorzoekt woning in Tashkent

Tashkent - De politie van de stad Tashkent (Oezbekistan) heeft op 14 december de woning van Gleb Izmestjev doorzocht en geestelijke lectuur in beslag genomen. 

Gemeente van Tashkent in gebed bijeen

Om ongeveer 11.00 uur in de morgen reed broeder Gleb Izmestjev naar zijn huis. Voor zijn woning parkeerde hij zijn auto. Op het moment dat hij zijn huis wilde binnenstappen stond er een politiemacht van 20 man om hem heen. Zij namen zijn mobiele telefoon af en doorzochten zijn kleding. Aansluitend werd zijn woning doorzocht. Dit nam drie uur in beslag. Nadat zijn huis helemaal doorzocht werd moest Gleb zijn auto openmaken waarop deze eveneens werd doorzocht. Alle boeken zijn in beslag genomen. 

Broeder Gleb werd gesommeerd mee te komen naar het politiebureau voor verhoor. De politie nam zijn vingerafdruk af en noteerde alle in beslag genomen boeken. Broeder Gleb is meegedeeld dat de boeken voor onderzoek op het politiebureau moeten blijven. Tegen broeder Gleb is een process verbaal opgesteld voor het bewaren en verspreiden van religieuze lectuur. 

Broeder Gleb en de gemeente waar hij bij is aangesloten vragen om gebed. 

Direct contact

Hier zitten wij

Postadres
Postbus 15
2800 AA Gouda
Bezoekadres
Kampenringweg 21
2803 PE Gouda
 
0182 538 544
info@friedensstimme.nl

Copyright: Friedensstimme 2021 alle rechten voorbehouden

Ontwerp en realisatie:PXL