Grote zorgen in Oezbekistan

In de Oezbeekse stad Navoi wonen de families Alpajev en Serin. In hun omgeving vertellen zij over God. In de achterliggende tijd heeft God gewerkt in deze stad. Jonge mannen zijn tot bekering gekomen. Hun islamitische familie is hier niet van gediend en bedreigen nu deze twee gezinnen. 

In december hebben we gemeld dat de gemeente van jonge gelovigen in Navoi beproefd wordt. Na de bekering van enkele jonge Oezbeekse mannen is hun familie in opstand gekomen. Ze bedreigen al enige tijd de familie Alpajev en hun kinderen. Regelmatig staat een vader bij hun huis en schreeuwt dreigende taal. Hij is ontzettend boos en zegt: 'Omdat jullie een van mijn kinderen afgepakt hebben zal ik zorgen dat een van jullie kinderen iets overkomt.' Dit geeft de ouders grote zorg. Ook bij de kinderen zorgt dit voor spanning. 

Familie Alpajev

Wij vragen u indringend om voor de gemeente in Navoi, de families Alpajev en Serin en hun kinderen te bidden. Dat de Heere hen zal bewaren voor alle kwaad!

Denkt u ook aan de jonge, pasbekeerde mannen. Zij hebben momenteel een vorm van huisarrest gekregen. Daardoor kunnen ze hun ouderlijk huis niet verlaten. Dagelijks komt de imam op bezoek om op hen in te praten. We roepen u ook op om voor deze jonge mannen te bidden. Moge de Heere hen kracht geven om staande te blijven in deze beproevingen. Bidt voor hen! Opdat de naam van de Heere verheerlijkt worde! 

Ook vragen we u om gebed voor de ouders van de bekeerlingen. De Heere kan hun ogen openen en hen bekering geven. 

 

Direct contact

Hier zitten wij

Postadres
Postbus 15
2800 AA Gouda
Bezoekadres
Kampenringweg 21
2803 PE Gouda
 
0182 538 544
info@friedensstimme.nl

Copyright: Friedensstimme 2021 alle rechten voorbehouden

Ontwerp en realisatie:PXL