Gemeenteleden Astrachan belaagd door cameraploeg

Ineens stonden ze voor deur van de kerk, zondag 21 januari. Een satelietwagen van de regionale TV en vijf jonge mensen. Vertegenwoordigers van de TV zender 'Rossija'. Een verslaggever, cameraman en drie jonge mensen die plakaten droegen. Op de plakaten stond geschreven: 'Sektariërs wegwezen'. Broeder Sain Chamsajew is onlangs veroordeeld tot het betalen van een boete van € 72. Deze veroordeling kreeg hij vanwege illegale religieuze activiteiten. Toen Sain de cameraploeg zag, ging hij direct naar buiten. De cameraman richtte de camera direct op Sain. De verslaggever vuurde de ene vraag na de andere op hem af. Broeder Sain heeft rustig en vriendelijk gevraagd te vertrekken en hun spullen op te ruimen. Ze gaven daar geen gehoor aan. 

Toen gemeenteleden naar het gebouw kwamen waar de samenkomst plaats zou vinden werden zij een voor een belaagd door de cameraploeg en de protesterende jongelui. De buurman verklaarde later aan broeder Sain dat hij ook benaderd is door de filmploeg om een verklaring over hen af te leggen maar hij wilde er niet aan mee werken. 'Met onze buren is niets mis, stoor hen niet in hun vreedzame activiteiten'. 

De gemeente in Astrachan vraagt om gebed om vrijmoedigheid en of de Heere hen de vrijheid om het evangelie te verkondigen 

Direct contact

Hier zitten wij

Postadres
Postbus 15
2800 AA Gouda
Bezoekadres
Kampenringweg 21
2803 PE Gouda
 
0182 538 544
info@friedensstimme.nl

Copyright: Friedensstimme 2021 alle rechten voorbehouden

Ontwerp en realisatie:PXL