Jonge Oezbeekse christen vrijgelaten

De Oezbeekste christen Danijar Achmedov is 16 maart gearresteerd na het uitdelen van een christelijk traktaat. Sindsdien zit hij vast en is er weinig over zijn toestand bekend. Achmedov behoort bij de niet geregistreerde baptisten gemeenten in Oezbekistan en is 23 jaar. Christenen in Oezbekistan worden regelmatig lastiggevallen door de autoriteiten en vervolgd.

Inmiddels is bekend dat Danijar Achmedov op 31 maart laat in de avond is vrijgelaten. Meer informatie volgt later. 

Danijar Achmedov is 16 maart, ‘s morgens om vier uur uit de stad Pap vertrokken om familie te bezoeken. In de stad Ohangaron heeft hij rond half twee iemand een christelijk traktaat gegeven. Snel daarna is hij opgepakt. Toen zijn familie elf uur later niets meer van hem hoorde zijn zij samen met andere gelovigen naar Achmedov gaan zoeken.

In de buurt van de stad Ohangaron hebben zij te horen gekregen dat hij mogelijk gearresteerd was. Daarop hebben zij de plaatselijke politie om informatie gevraagd. De plaatselijke politiecommandant heeft bevestigd dat hij is opgepakt in verband met illegale activiteiten en dat hij aan de rechter zal worden voorgeleid. Er heeft nog geen rechtszaak plaatsgevonden.

Op verzoek van de zus van Danijar Achmedov om hem vrij te laten kreeg ze te horen dat ze binnen zeven tot tien dagen meer zou horen. Er is tot op heden niets over hem vernomen. Christenen in Oezbekistan maken zich ernstig zorgen om de situatie van de jonge Achmedov. Friedensstimme roept op tot gebed voor Danijar Achmedov.

Danijar is een jonge broeder. Tijdens de fietstocht is hij opgepakt. Inmiddels zit hij al meer dan een week gevangen. Ongetwijfeld zijn er veel gedachten door zijn hoofd gegaan. We vragen u en jou om gebed.

Psalm 4:6 Velen zeggen: Wie zal ons het goede doen zien? Verhef Gij over ons het licht Uws aanschijns, o Heere!

Direct contact

Hier zitten wij

Postadres
Postbus 15
2800 AA Gouda
Bezoekadres
Kampenringweg 21
2803 PE Gouda
 
0182 538 544
info@friedensstimme.nl

Copyright: Friedensstimme 2021 alle rechten voorbehouden

Ontwerp en realisatie:PXL