Arthur en Irina Alpajev opgepakt

Navoi – Tijdens de zondagse samenkomst van de baptistengemeente in Navoi is de politie binnengevallen. Er zijn opnamen gemaakt met video camera’s, bezoekers zijn gearresteerd.  

In de Oezbeekse stad Navoi zijn in de achterliggende maanden enkele  Oezbeken tot geloof gekomen. Zij hebben zich aangesloten bij de huisgemeente van de families Alpejev en Serin. Deze gemeente is aangesloten bij de bond van niet geregistreerde baptistengemeenten (Sowet Serkvej). Familieleden van de pas tot het christendom bekeerde gelovigen dwongen hen terug te keren tot ‘het geloof van de vaderen’.  Omdat zij dit weigerden heeft de vader van een van de bekeerlingen op 15 december een aanklacht tegen zijn zoon en de familie Alpajev ingediend bij de binnenlandse veiligheidsdienst.

Agenten van de veiligheidsdienst zijn als reactie daarop zondag 17 december naar de samenkomst gegaan. Alle volwassen bezoekers zijn meegenomen  naar het bureau voor verhoor. Onder de arrestanten bevonden zich Arthur en Irina Alpajev, ouders van een jong gezin. Broeder Alpajev is gesommeerd te stoppen met het organiseren van samenkomsten in zijn huis. Er zal een strafzaak tegen hem worden geopend.

We hebben grote zorg over deze situatie. In de afgelopen maand hebben we meerdere keren gehoord:'bid voor ons, we hebben moeilijkheden.' De families van de bekeerde Oezbeken bedreigen de familie Alpajev. Ze zijn boos dat hun familieleden christen zijn geworden. Dit geeft een zware druk op het gezinsleven. We roepen op tot gebed voor de familie Alpajev. 

De familie Alpajev

 

 

Direct contact

Hier zitten wij

Postadres
Postbus 15
2800 AA Gouda
Bezoekadres
Kampenringweg 21
2803 PE Gouda
 
0182 538 544
info@friedensstimme.nl

Copyright: Friedensstimme 2021 alle rechten voorbehouden

Ontwerp en realisatie:PXL