Oezbeekse broeders verhoord

 

Urgench - In de Oezbeekse stad Urgench zijn eerder deze maand twee christenen gearresteerd. Toen de politie onverwacht een huiszoeking kwam doen werden ze voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. 

Links: Familie Kim; rechts: Familie Serin

 

Update: 22 augustus

Tijdens een hoorzitting op 22 augustus 2016 heeft de openbaar aanklager twee jaar heropvoeding en dwangarbeid geeist tegen Stanislav Kim in verband met het bezitten van reiligueze, extremistische lectuur. Wij roepen op tot ernstig gebed voor Stanislav en zijn vrouw.

De twee mannen, Nikolai Serin en Stanislav Kim gebruikten op 17 mei in het huis van broeder Kim de maaltijd toen plotseling de politie aan de deur verscheen. Zonder aankondiging begonnen zij het huis te onderzoeken en troffen enkele christelijke boeken en zangbundels aan. Deze zijn direct in beslag genomen.

Beiden zijn daarna gearresteerd en zes uur op het politiebureau verhoord. Daarnaast werden ze gedwongen verklaringen te ondertekenen, wat ze geweigerd hebben. Ze zijn momenteel in afwachting van een rechtszaak. De verwachting is dat ze een hoge boete zullen krijgen  omdat hen ‘het bezit van verboden religieuze lectuur’ is verweten.

Inmiddels zijn de beide broeders vrij maar hebben ze huisarrest. Ze vragen om gebed voor hun en hun gezinnen. Broeder Nikolaï Serin mag niet naar huis. Hij moet in de stad Urgench blijven. Hij verblijft momenteel bij broeder Stanislav Kim. 

Friedensstimme roept op tot gebed voor christenen in Oezbekistan. Opdat de verkondiging van het evangelie ongehinderd voortgang zal vinden.

 

 

Direct contact

Hier zitten wij

Postadres
Postbus 15
2800 AA Gouda
Bezoekadres
Kampenringweg 21
2803 PE Gouda
 
0182 538 544
info@friedensstimme.nl

Copyright: Friedensstimme 2021 alle rechten voorbehouden

Ontwerp en realisatie:PXL