Russische rechter legt voorganger boete op

Moskou - In de Russische stad Koemertau (Basjkirië) heeft een rechter onlangs een voorganger een boete opgelegd van 80 euro. Hij is beschuldigd van illegale missionaire activiteiten.

Op zondag 13 november kwamen twee personen naar de samenkomst van de plaatselijke baptistengemeente. Aan het eind van de bijeenkomst nodigde de voorganger Vitali Rjasanin de aanwezigen uit voor de volgende samenkomst. De twee aanwezigen zijn naar de politie en de FSB gegaan en hebben een aanklacht ingediend. Tijdens het bezoek hebben zij met een verborgen camera de hele samenkomst opgenomen.

Op basis van de verklaringen van de bezoekers is V. Rjasanin 2 februari 2017, veroordeeld tot een geldstraf. Volgens de rechters had hij vooraf toestemming moeten vragen om een uitnodiging te doen voor een samenkomst.

Wij maken ons zorgen over het voorval. Het lijkt er op dat de nieuwe wetten die de laatste jaren zijn aangenomen, toegepast worden. Wij vinden het verdacht dat twee burgers die een samenkomst bezoeken deze van begin tot einde opnemen. Dat lijkt veel op de handelswijze van de vroegere KGB. Hoewel de boete niet heel hoog is, volgen wij met zorg deze situatie.

 

 

 

Direct contact

Hier zitten wij

Postadres
Postbus 15
2800 AA Gouda
Bezoekadres
Kampenringweg 21
2803 PE Gouda
 
0182 538 544
info@friedensstimme.nl

Copyright: Friedensstimme 2021 alle rechten voorbehouden

Ontwerp en realisatie:PXL