celstraf voor voorgangers in Kazachstan

Druk op christenen in Kazachstan neemt toe

Sinds januari dit jaar zijn er al 5 incidenten geweest waarbij of de politie een inval in een kerk deed of een christen door de rechter is bestraft. Het laatste geval vond op 6 maart plaats. Vajeslav Flotsja kreeg een celstraf van 5 dagen opgelegd omdat hij een boete weigerde te betalen die hem in februari was opgelegd in verband met een illegale christelijke samenkomst in zijn huis. Flotsja is vader van 10 kinderen.

In Petropavlovsk kreeg de gemeente op 26 januari van dit jaar bezoek van de politie. De voorganger Puchov moest mee naar het politiebureau. De politie heeft hem een boete gegeven die hij weigerde te betalen. In verband daarmee legde de rechter hem 3 maart een gevangenisstraf van 5 dagen op.

Op 21 februari werden Egor Prokopenko en Boris Pasjkin in de stad Sirjanovsk bestraft met een boete van € 800 in verband met het illegaal samenkomen.

Twee dagen later deed de politie een inval in de gemeente in Taskala. Alle gegevens van de bezoekers, inclusief de kinderen, werden geregistreerd. Van de plaats van samenkomst werden video opnamen gemaakt.

Van evangelist Sergei Golovanenko uit Sjusjinsk is op 27 februari zijn auto afgenomen in verband met het niet betalen van een boete van €400. Deze boete kreeg hij in verband met illegale activiteiten. Hij sprak met anderen over God en leende christelijke boeken uit.

Stichting Friedensstimme maakt zich zorgen. “we zien dat sinds begin dit jaar de intensiteit en de aard van de incidenten toenemen. Het is niet niks als je opgepakt wordt. Als een vader van een gezin van 10 kinderen voor enkele dagen de cel in moet geeft dat veel spanning en zorg. Er zijn ook veel christenen die niet meer het land uit mogen. Ook zien we dat de incidenten niet uitsluitend in een regio plaatsvinden maar door het hele land. We vragen ons af wat de volgende stappen zullen zijn en vragen christenen in Nederland om gebed en om brieven te schrijven naar de overheid van Kazachstan”  

Direct contact

Hier zitten wij

Postadres
Postbus 15
2800 AA Gouda
Bezoekadres
Kampenringweg 21
2803 PE Gouda
 
0182 538 544
info@friedensstimme.nl

Copyright: Friedensstimme 2021 alle rechten voorbehouden

Ontwerp en realisatie:PXL