Tochar na zes jaar vrijgelaten

Tochar Heydarov na zes jaar vrijgelaten

In de Oezbeekse stad Qarshi is dinsdag 8 november Tochar Heydarov vrijgelaten uit het strafkamp waar hij sinds 2010 vastzat. Hij is maart 2010 veroordeeld tot tien jaar strafkamp vanwege drugshandel. Een valse beschuldiging. Na zes jaar gevangenschap is hij vrijgelaten.  

 

Kort na zijn bekering werd Tochar januari 2010 gearresteerd. Snel daarna werd er in zijn appartement drugs gevonden. Omdat Heydarovs familie niet blij was met zijn bekering heeft zijn moeder de politie geïnformeerd over de bekering van haar zoon. Uit allerlei gegevens is gebleken dat er geen zuivere rechtsgang heeft plaatsgevonden. Diverse getuigen zijn gemanipuleerd en andere verklaringen zijn niet meegenomen. Dit alles heeft er in geresulteerd dat Tochar maart 2010 is veroordeeld tot 10 jaar strafkamp.

 

Gedurende zijn gevangenschap heeft Friedensstimme haar achterban opgeroepen tot gebed en schrijfacties. In deze periode werd Tochar mishandeld, had hij geen eigen Bijbel en ontving hij geen post. Bezoek mocht hij slechts zes maal per jaar ontvangen. Vertegenwoordigers van de organisatie hebben meermaals de gevangenis bezocht. Tijdens het laatste bezoek in mei 2016 bleek dat Tochar zeer leed. Hem is verteld dat hij niet vervroegd vrijgelaten zou worden.

We zijn zeer verwonderd dat hij vrij is en danken de Heere. Zodra meer bekend is delen we dat op deze pagina.

Direct contact

Hier zitten wij

Postadres
Postbus 15
2800 AA Gouda
Bezoekadres
Kampenringweg 21
2803 PE Gouda
 
0182 538 544
info@friedensstimme.nl

Copyright: Friedensstimme 2020 alle rechten voorbehouden

Ontwerp en realisatie:PXL