Bid voor de Tadzjieken

 

Beste vrienden!

God zij gedankt dat wij allemaal in Jezus Christus geloven. En niet alleen geloven, maar we kunnen Hem ook dienen.

Wij wonen al twee jaren in Tadzjikistan en zien nog geen bijzondere dingen gebeuren. Maar er zijn mensen, die zich voor het Evangelie interesseren en wij zien en geloven dat God in hun harten werkt. Wij bespeuren altijd een grote behoefte aan een bijzondere genade en wijsheid van God om ons volk werkelijk lief oprecht te hebben. Het volk van Tadzjieken is zeer oprecht, ze spreken graag over God, zijn zeer gastvrij en dat helpt ons zeer bij het evangelisatiewerk.

In ons gezin is onze tweede zoon geboren. Wij hebben ons huis gerenoveerd. Wij maakten een toilet en een douche en renoveerden het logeerkamer en onze slaapkamer. Een keer per week houden wij een Bijbelstudie die door drie  mensen wordt bezocht. God verlaat ons niet, geeft vreugde in de dienst en werkt met ons.  Wat ontbreekt het ons aan liefde om de harten van de mensen te bereiken! Bid alstublieft, dat wij ieder mens, die God ons laat ontmoeten, echt kunnen liefhebben. 

Ongeveer een jaar geleden leerden wij iemand kennen. Bij onze eerste ontmoeting hebben we bijna niets over God verteld. Na ongeveer twee maanden bezochten wij hem weer met onze kinderen. Deze man, zijn vrouw en de kleinkinderen verheugden zich bijzonder over ons bezoek;  hoewel de man dronken was. Ik vertelde hem over Christus, over God en Zijn liefde. Toen we naar huis wilden gaan, merkte ik dat hij ons gesprek had opgenomen. Na twee dagen belde hij mij en tijdens het gesprek begreep ik dat hij mijn getuigenis nog eens heel aandachtig had beluisterd en alles goed had begrepen. Nu zijn we met hem bevriend en proberen deze familie eens per maand te bezoeken. Ze hebben een Bijbel, maar ze waarderen dit heilige Boek nog te weinig. Deze man is een Tadzjiek, ±  45 jaar oud. Hij heeft bijna zijn hele leven in de oorlog gevochten. Hij heeft vaak verschrikkelijke dromen waarin moord en geweld voorkomen. Deze man hoort graag over Christus en is het met alles eens, maar er zijn nog geen veranderingen of serieuze vragen. Bid voor dit gezin dat de Heere ons heeft doen ontmoeten.

Hartelijk dank voor de materiële ondersteuning van onze dienst aan de Heere. Wij kennen de christenen niet die ons dit geven, maat wij geloven dat de Heere zelf Zijn kinderen beweegt in Zijn wijngaard te werken.

Moge de Heere jullie voor jullie zorg belonen!

Jullie broeder en zijn gezin uit Tadzjikistan

 

Schrijf u in voor
ons gratis magazine

Contact met
Friedensstimme

Onderstaand onze adresgegevens. Wilt u langs komen om zaken te bespreken? U kunt dan bellen of het contactformulier invullen.

Friedensstimme
Kampenringweg 21
2803 PE Gouda
Postadres
Postbus 15
2800 AA Gouda
 

 

Direct contact

Hier zitten wij

Postadres
Postbus 15
2800 AA Gouda
Bezoekadres
Kampenringweg 21
2803 PE Gouda
 
0182 538 544
info@friedensstimme.nl

Copyright: Friedensstimme 2020 alle rechten voorbehouden

Ontwerp en realisatie:PXL