Evangelisatie tijdens de rendierfokkersdag

Beste broeders en zusters, wij groeten jullie en allen die voor ons bidden en ons helpen in de evangelisatie! Wij wonen en evangeliseren al 21 jaar in deze nederzetting.

Dit jaar bouwde ik een verrijdbare balok waarmee we over de toendra kunnen rijden. Daar kunnen we ’s nachts met z’n drieën in slapen. Dat is veel beter dan vroeger, als we in de nomadennederzettingen kwamen en daar te weinig plaats was. Of dat het weer zo hinderde en we gedwongen werden weer naar huis terug te gaan. We hebben twee maanden om onder de rendierfokkers te evangeliseren. Dit jaar waren wij in twee rayons waar nomadennederzettingen zijn, maar die we nog nooit bezocht hadden.

Dit jaar vond de „rendierfokkersdag“  ook in de stad plaats, daar wordt dit feest een keer in de 10 jaar gehouden. Wij besloten met onze gelovige Nentsen met onze balok ook daarheen te gaan. Op de balok bevestigden wij een geluidsdrager met de Bijbeltekst „Zoek naar God“. Wij vonden een plaats tussen de feestelijk versierde tsjoems (waar de stadsbewoners binnen mogen komen om te zien hoe de Nentsen in tsjoems wonen, om thee te drinken en zelfs  stroganina - rauwe bevroren vis- te eten).  Onze balok stond op een goede plaats. Er kwamen veel mensen bij ons binnen, om zich te warmen of met ons te spreken. Het was bij ons zo druk dat ik twee uur lang alleen maar bezig was met het inpakken van kranten en kalenders. Er waren niet alleen bewoners uit deze stad op het feest, maar ook mensen uit nabijgelegen steden. Enkelen waren met de auto gekomen. De broeders die uit steden in de buurt kwamen, deelden 500 pakketten met lectuur uit en verheugden zich dat ze bijna alle huizen bereikt hadden. Wij vonden enkele pakketten terug die men weggegooid had. Het feest vond plaats op het ijs van de rivier. Daar is ruimte genoeg! De rendierfokkers kwamen met rendieren en sneeuwscooters. Ik bracht met de sneeuwscooter en de sledes onze vermoeide broeders en zusters weg, kwam terug en stelde me op een andere plaats op. Plotseling zag ik een sneeuwscooter met hoge snelheid op me af komen. Aan het stuur zat een geschrokken vijfjarig kind. Niemand had tijd om iets te ondernemen. Het lukte alleen mijn voet uit te steken om de kleine los te trekken van het stuur (het hield zich vast aan het stuur, maar aan het stuur zit de gashendel en het kind had geen idee wat het deed). Achter mijn sneeuwscooter was een slee gehangen en dat was de redding voor het kind. De sneeuwscooters klapten op elkaar en de rijdende scooter stopte. De jongen viel tegen het windvenster en was zo geschrokken dat hij niet meteen kon huilen. Ik nam hem op de arm en zag zijn vader helemaal bleek aankomen. Gode zij dank, was het kind nog in leven en was  niemand door dit ongeval gewond. Alleen onze sneeuwscooter was gedeeltelijk kapot en de slede met de geluidsdrager was helemaal verwoest.  

Wij wensen jullie Gods zegen in jullie dienst!

broeder Alexej, Siberië, Rusland 

Schrijf u in voor
ons gratis magazine

Contact met
Friedensstimme

Onderstaand onze adresgegevens. Wilt u langs komen om zaken te bespreken? U kunt dan bellen of het contactformulier invullen.

Friedensstimme
Kampenringweg 21
2803 PE Gouda
Postadres
Postbus 15
2800 AA Gouda
 

 

Direct contact

Hier zitten wij

Postadres
Postbus 15
2800 AA Gouda
Bezoekadres
Kampenringweg 21
2803 PE Gouda
 
0182 538 544
info@friedensstimme.nl

Copyright: Friedensstimme 2020 alle rechten voorbehouden

Ontwerp en realisatie:PXL