Evangelistenblog

29 november 2023

”God zal dat met opzet doen, dat Hij het eten lekkerder doet smaken.”

Ik realiseer me hoe belangrijk het is om mensen vriendelijk aan te spreken, naar ze te glimlachen en “God zegene u” te zeggen in het Mingreels (dat is de taal van de Mingreliërs, een subgroep van de Georgiërs). Degenen die ons al kennen vragen zelf: “Geef me een krant!” (onze evangelisatiekrant)

Maar er zijn er ook die ons nog niet kennen en soms zitten ze naar ons te kijken en is het niet duidelijk wat ze denken. Of ze zijn bang gemaakt door de media dat we een sekte zijn. Maar als je ze rustig en zonder haast uitlegt wat deze krant is, ze vertelt over Christus en er dan “gratis” aan toevoegt in het Mingreels, beginnen ze geleidelijk hun hand uit te steken en te glimlachen. Dan zie je iemand vragen om een krant voor zijn buurman. En terwijl men uit de bus stapt, heeft iemand al geluisterd en wacht op ons: “Geef mij ook een krant!”

Op zondag voor de kerkdienst delen we op straat eten uit, zingen liederen en gaan met mensen in gesprek over het Evangelie. Normaal is het recept voor het eten: 5 kg boekweit + worstjes of gehakt + olie + liefde en gebed. Het is erg lekker! Mensen zeggen dat ze niet weten hoe ze boekweit zo lekker kunnen maken als mijn vrouw. God zal dat met opzet doen, dat Hij het lekkerder doet smaken.  

Bid alsjeblieft voor ons. We hebben het gevoel dat satan ons gezin, de kinderen aanvalt. Dat is duidelijk te zien in het gedrag van de oudere jongens die nog niet gelovig zijn. En in het algemeen is er een gevoel dat hij wil dat we geestelijk zwakker worden, dat we hier weggaan. Er zijn verschillende moeilijkheden en verzoekingen.

Met dankbaarheid familie Fomitsjov
Gal, Abchazië

VORIG verhaal
VOLGEND verhaal

‘God heeft het beter gemaakt’

Ik realiseer me hoe belangrijk het is om mensen ...

Samen vierden we het Heilig Avondmaal

Ik realiseer me hoe belangrijk het is om mensen ...