Evangelistenblog

3 mei 2023

Jakoetië

Evangelist Bozjok vertelt op de jaarlijkse evangelistenconferentie in Toela:

Geliefde broeders en zusters, ik groet u van harte.

Jakoetië is de grootste provincie van Rusland. Heel het land India past erin. Het is ook de koudste provincië. Ooit werd in het dorp Ojmjakon, niet ver van waar wij nu wonen, de koudste temperatuur ooit gemeten: -68 graden.

Er zijn ontelbare dorpen en nederzettingen die wij haast niet kunnen bereiken. Maar de Heere heeft ons een visie gegeven. Vele dorpen en nederzettingen zijn niet te bereiken over land en water. Maar wel door de lucht! Door Gods voorzienigheid woont er in ons dorp een piloot die ook gelovig is, hoewel hij bij een andere gemeente hoort. Hij heeft een klein eigen vliegtuig en met hem en een andere broeder heb ik inmiddels een aantal tochten gemaakt. Met het vliegtuig komen wij in een paar uur tijd op plaatsen waar wij anders niet kunnen komen, of anders na een reis van een paar dagen.

Zo bezochten wij bijvoorbeeld het dorp Utschur. Wij hielden er een samenkomst, bezochten de mensen aan huis en waren daarna nog op tijd thuis voor de avondsamenkomst van onze gemeente!

Als God het geeft, wil ik mijn vliegbrevet halen. En wij bidden dat de Heere ons een eigen, klein vliegtuig schenkt voor het evangelisatiewerk. We vlogen 800 kilometers met 800 roebel (+/- 100 euro) aan brandstof in de tank. Dat is haast nog goedkoper dan deze afstand met de auto over het ijs.

Beste mensen, ik groet u allemaal hartelijk, ook namens mijn vrouw Frieda en onze kinderen.

VORIG verhaal
VOLGEND verhaal

Tajmyr

Evangelist Bozjok vertelt op de jaarlijkse ...

Jakoetië

Brief van broeder Oleg Ljoebitsj