Evangelistenblog

2 november 2023

Ze kon niet langer weerstand bieden, en volgt nu de Heere..

Lieve vrienden, ik groet jullie hartelijk met de opstanding van Christus!

“Maar nu, Christus is opgewekt uit de doden” (1 Kor. 15:20).

Door Gods genade gaat ons leven en werk in het dorp Tsjernitsjevski door. Op oudejaarsavond gaf de Heere ons vreugde: de bekering van een vrouw die al een paar jaar naar de diensten kwam. Ongeveer twee jaar geleden deed zij voor het eerst boete, maar toen kon ze niet langer weerstand bieden. Nu volgt ze de Heere. God zij geprezen! Haar naam is Jevgenia. Na nieuwjaar kwamen er twee jonge broeders uit Tsjeljabinsk in onze regio dienen. Grigori en Roman. Zij werkten onder de tieners in onze gemeenten en groepen. Dat had een zeer positieve invloed op onze kinderen. We hebben bij onze oudste zoon Mark een verandering vastgesteld, Gode zij dank! De broeders namen ook deel aan evangelisatiereizen naar het hoge noorden. Moge de Heere hen belonen voor dit goede werk.

In maart vond er weer een reis naar Saskylach plaats. De Heere gaf ons de gelegenheid vrienden te bezoeken, samenkomsten te houden en te evangeliseren. Op weg naar Saskylach ligt het dorp Zhilinda. De situatie daar is misdadig. Op een avond bezochten de broeders het dorp om literatuur uit te delen. Na een tijdje werden ze benaderd door mannen op een sneeuwscooter die geld eisten voor alcohol. Eén van hen trok een mes en bedreigde hen. Gode zij dank is alles goed afgelopen. In dit dorp hebben wij vorig jaar evangeliën en kranten uitgedeeld. In één huis nam een vrouw het nieuwe testament aan. Een zuster wisselde met haar telefoonnummers uit. Ze hebben een jaar lang telefonisch contact gehad. Vasilsa, zo heet deze vrouw, zei dat ze is begonnen met bidden. Toen wij haar dit jaar bezochten,  werden wij door haar en haar man hartelijk ontvangen. We lunchten en boden aan om een dienst te houden in de hal. De man ging Vasilisa´s broer uitnodigen die naast hen woont. Haar kleindochters waren bij de dienst aanwezig. Gode zij dank verliep de dienst goed; ze nodigden ons uit om nog eens te komen. Dit was de eerste dienst in Zhilinda in de jaren dat de reizen naar Saskylach en Joerjoeng-Chaja hebben plaatsgevonden. We danken God dat er nu een plek is waar we elkaar kunnen ontmoeten.

We danken jullie hartelijk voor jullie gebeden en jullie bezorgdheid over onze noden. Moge God jullie allen zegenen! Blijf alstublieft bidden voor ons en voor de mensen in Jakoetië.

Met liefde,
familie Denis Strojev, Tsjernitsjevski uit Jakoetië

VORIG verhaal
VOLGEND verhaal

Hindernissen om tot Christus te komen

Lieve vrienden, ik groet jullie hartelijk met de ...

Ongelovigen wonen onze diensten bij

Lieve vrienden, ik groet jullie hartelijk met de ...