Actueel

27 mei 2024

Bid voor vervolgde broeders en zusters

Met de ‘Week voor vervolgde christenen’ roepen de christelijke organisaties Friedensstimme, HVC, Open Doors en SDOK op om in beweging te komen voor vervolgde geloofsgenoten. Op die manier kunnen wij onze geloofsgenoten bemoedigen en hen laten merken dat ze niet in de steek worden gelaten.

Meer dan 365 miljoen christenen wereldwijd hebben te maken met geweld, discriminatie, uitsluiting, moord, doodsbedreigingen en intimidaties. Dat aantal blijft groeien, terwijl die trend in de media nauwelijks aandacht krijgt.  Vier organisaties luiden daarom een week lang de alarmbel om gebed en aandacht te vragen voor miljoenen christenen die ernstig verdrukt, vervolgd of buitengesloten worden. De week duurt van zondag 26 mei tot en met zaterdag 1 juni. 

De betrokken organisaties besteden aandacht aan de week via hun mediakanalen. “Het is ongelofelijk hoe de betrokkenheid van Nederlandse christenen concreet verschil kan maken voor de vervolgde Kerk”, zegt HVC-directeur Jan Dirk van Nifterik. Geert-Jan Noorman (Friedensstimme) beaamt dat: “Laten we bidden voor onze lijdende broeders en zusters wereldwijd. Ons gebed maakt een levensgroot verschil.”

SDOK-directeur André van Grol voegt eraan toe: “Het belijden van Gods naam is minder gevaarlijk dan het niet belijden van Zijn naam, sta daarom met ons naast vervolgde christenen.” Maarten Dees, directeur van Open Doors, valt hem bij. ‘Vervolging is onlosmakelijk verbonden met de navolging van Christus. In deze week doen we eenvoudig wat God in Zijn Woord van ons vraagt, we denken aan hen die omwille van Christus gevangenen zitten, we bidden voor vervolgden en vervolgers’.

Friedensstimme zal tijdens de ‘Week voor vervolgde christenen’ verhalen delen over christenvervolging in verleden en heden om op te wekken tot een blijvend gebed voor onze vervolgde broeders en zusters.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van vervolgde christenen voor wie je deze week kunt bidden:

VORIGE BERICHT
VOLGENDE BERICHT

Nieuwe uitgave: Aida, martelares uit Leningrad

Met de ‘Week voor vervolgde christenen’ roepen de ...

Junior

Met de ‘Week voor vervolgde christenen’ roepen de ...